Le Petit Festival du Théâtre | World Capitals of Love / Garden of Joy

18. lipanj / Četvrtak

20.00 h
Ball Masqué, photo by Zeljko Tutnjevic

World Capitals of Love / Garden of Joy

Le Petit Festival du Théâtre opens with a Ball Masqué in front of Lazaretti

The artists and performers will mix with the audience at the entrance of the festival venue as it is transformed into a Garden of Joy.

The artistic installation has been created by the Le Petit Festival, featuring the international artists Naleye Sultan Buddista, Jelena Popadic, Bouba Dola, Marija Vuletic and Frank Verspoor and will involve living artwork.

Zeljko Tutnjevic has been invited to make photographic record of the beautiful event.

Please join us on the red carpet at Thursday June 18, 20.00h, and participate as a believer in fairy tales and love! Dress up! It will be a night to remember!

Photo Exhibition:

10 years of Le Petit Festival by Zeljko Tutnjevic

Inside Lazaretti, enjoy the exclusive photo exhibition, portraying 10 years of Le Petit Festival behind the eyes of Dubrovnik’s photographer Zeljko Tutnjevic.

22.00 h

Koncert:

“A Journey through Love & Inspiration”

Acoustic jazz / rock / soul
Rajko Puclin glazbenik je koji već 30 godina profesionalno nastupa na pozornici sa poznatim glazbenim imenima. Virtuoz na klaviru pomest će vas na glazbenom putovanju kroz ljubav i nadu. Pratit će ga Dina Lacko, koja će vas hipnotizirati svojim karakterističnim, baršunastim altom. Njihov glazbeni talenat vratit će vas u trenutak početka vašeg samog postojanja, onog kojeg ste dugo zaboravili. Najljepša vrlina ljubavi je slušanje. Pridružite nam se u ovom šaputanju Majke Zemlje.

Modni perfomance Ivane Barač “Our Mama Earth” sa posebnom gošćom Jelenom Popadić

Imagine there’s no heaven. It’s easy if you try. No hell below us. Above us only sky. Imagine all the people. Living for today..

19.lipanj / Petak

20.00 h
Predavanje o planeti Zemlji – Cijeli svemir utjelovljuje svijest koja odražava Zemlju kao živo biće: Dr. Velimir Abramović
“If Nikola Tesla had prevailed, the current day Planetary Society would be described as “back in the day”.

1899. godine, prema zapisima iz Colorado Springsa, naš znanstvenik budućnosti, NikolaTesla , već je vizualizirao i počeo temeljito testirati svoj novi znanstveni program. Taj program počeo je javno otkrivati u članku napisanom u “The Century Magazine” u lipnju 1900. godine pod naslovom “Problem povećanja ljudske energije“. Nakon toga 1906. objavio je i eksplicitni, objašnjen točku po točku Svjetski Bežični Sustav. 1915. objavio je članak “Kako kozmičke sile kreiraju našu sudbinu” koji je postao neosporno proročki temelj Informatičkog Društva koji postupno postaje znanstveni temelj.

Ako prihvatimo intelektualnu ostavštinu Teslina “tehnološkog komunizma“, to bi obuhvatilo sljedeće:

1. Besplatna energija iz okoliša
2. Prijenos ljudskog fizičkog rada na umjetnu inteligenciju
3. Planetarnu zajednicu prosvjetljenih pojedinaca koji se kontinuirano razvijaju i mijenjaju na bolje
4. Etički obrazovane i duhovne znanstvenike koji se smatraju elitom.

Pozitivne posljedicesu očite: Nema potrebe za ratom, dominacijom uvjetovanom silom – to postaje nepotrebno, tradicionalan interes za posao i političko ropstvo postaje beskorisno, namjerna obmana ili bilo kakva prisila postaje nesvrhovito. Tesla je konstantno demonstrirao ova načela i popločao put budućem razumijevanju. Indijski Guru Swami Vivekananda, prvi koji je prihvatio Tesline električne rituale, doživljavao je svoj laboratorij kao hram nove, etnički nabijene znanstvene odanosti.


21.30 h

Film:

Njemački pianist Jens Schlichting: Glazbena improvizacija projekcije nijemog filma.

Tabu je nijemi film iz 1931. redatelja F.W. Murnaua. Film je podijeljen u dva poglavlja, prvo se zove “Paradise” i opisuje život dvoje ljubavnika na otoku u Južnom moru sve dok nisu prisiljeni pobjeći sa otoka, kada je djevojka izabrana kao sveta sluškinja bogovima. Drugo poglavlje, “Paradise Lost”, opisuje život para na koloniziranom otoku i njihovu prilagodbu okruženju koje je iscrpila zapadna civilizacija.

Godine 1929. Murnau, jedan od najutjecajnijih filmskih redatelja u industriji, pozvao je vodećeg dokumentaristu Roberta Flahertya surađivati ​​na filmu snimanom na Tahitiju, polinezijskoj idili u kojoj je Murnau zamislio da ansambl otočkih glumaca pruži novi oblik autentične drame i ponudi rijedak uvid u njihovu “primitivnu” kulturu. Tabu je rezultat njihovih zajedničkih talenata, film koji prikazuje detalje autohtonog otočnog života ispričan mitskom pričom, bogatom univerzalnim temama želje i gubitka.

S podnaslovom ” Story of the South Seas “, Tabu je priča o tahićanskom ribaru (kojeg glumi Matahi, otočanin) i njegove ljubavi prema mladoj ženi (koju glumi otočanka Reri) čije tijelo, posvećeno bogovima, čini Tabu (taboo), u smrtnom smislu. Ljubavnici bježe sa svog otok i njegove primitivne tradicije. Hoće li njihova ljubav prevladati u “civiliziranom” svijetu? Hoće li oni biti sretniji u “modernom” društvu? Iako je Flaherty na kraju napustio film zbog niza umjetničkih i drugih razlika, njihova avantura na Južnom moru donijela je filmu, koji je poetički i jednostavan, Oscara. Film rijetke egzotike i čarobne ljepote… senzualan, alegorijska, a fatalistički.


23.00 h

Ples:

Naslov: “Mamá Tierra

Kontakt sa Zemljom, povezanost sa našim korijenima, veza sa drugima i sa samim sobom – Plesno kazališni komad sa glazbom uživo izražen kroz argentinski tango, kontakt – improvizacijom kontakt i vokalnom interpetacijom
Koprodukcija: Tango Now & Freesoulsounds.
Ples i koreografija: Ezequiel Sanucci, Lydia Müller, i Stephanie Lehmann.

Glazba, glas i kompozicija: Stephanie Lehmann

20. lipanj / Subota

21:00 h

Children Theater:

Mulholland Theater Academy: “My Mama Earth”. Predstava napisana i izvedena posebno za Le Petit Festival 2015.

Debby Mullholland, Novi Zeland & dubrovačka djeca.
Djeca i Debby zajedno smisle koncept priče, a zatim kroz radionice u trajanju od 5 dana napišu priču i uvježbaju je posebno za Le Petit Festival.
Predstava je fizičko, vizualno, plesno i glazbeno slavlje smišljenog teatra.
Debby je poznata redateljica i profesorica sa više od 35 godina iskustva u osmišljenom kazalištu. Studirala je poznatu Jacques Lecoq školu, komičarka je i improvizator , te ima vlastitu školu gdje predaje filmsku i kazališnu glumu. Stvara performanse za festivale i korporativni svijet. Objekt kazalište, predstave sjena, projekcije, vizualni i fizički teatar, samo je maleni dio kazališta kojim se Debby bavi.


23:00 h

Live Electronics:

Koncert: “The Ocean”

Pioniri hi-tech globalne funk scene napokon u Dubrovniku na Le Petit Festivalu! Spoj zvukova iz svih krajeva svijeta i jedinstveni video, izvanredna je izvedba koja donosi najbolje od live elektronske i izvorne glazbe.
Zahvaljujući FREEAK-u, ručno rađenom audiovizualnom looping instrumentu, koji emulira zvukove svemirskog broda, odjednom ste prevezeni od mjesta na kojem sjedite do centra svemira. Vizuali daju uvid u svijet između sna i čarobnih iluzija. Uistinu, mjesto koje nikada prije niste vidjeli. Od dub preko funka na electro – ova noć će probuditi vašu duhovnu stranu, nadahnuti vaše snove i poželjeti ćete “Move it, move it!”. Nakon ovoga Clubbing uživo nikada neće biti isti!
Postava: Mr. Shirazy (vokal, live elektronika, truba); Armin Mostaed (bass); VJane Gilioux (vizuali); Jousé Avalos (vokal, gitara)

21. lipanj / Nedjelja

Od 19.00 do ponoći

Završni event:

Koncert francuske šansone: Dr. Fabian Franco – Pjesnik & kompozitor.

Na prekrasnoj plaži Veliki Žali (16 km sjeverno od Dubrovnika) otkrijte pravo značenje riječi “opčinjenost”.

[tp_vc_headline headline=”Workshops” headline_size=”h1″ alignment=”center” underline=”on”][/tp_vc_headline]
Na rubu znanosti
Američka soul terapeutkinja, Renee Baldwin, MA, Health Psychology Education, Stanford University.

Moć iscjeljivanja putem joge, meditacije i ljubavi: Buđenje naše duševne veze s Majkom Zemljom. Radionica dizajnirana za istraživanje moći i svetosti pokreta, zvuka, dodira, veze, tišine i ljubavi. Doživite kako će svaki od tih elemenata, zajedno i svaki sam za sebe, instrumentalno ponovno povezati naš duh izvora i napjev u našim najvišim vibracijama bića.

Naši životi su povezani sa onima oko nas. Ono što izliječimo u svijetu, liječimo u sebi samima. Ono što smo izliječili u sebi, možemo liječiti u svijetu. Dođite se igrati u ekstatičnom ritmu Majke Zemlje… Njenoj čaroliji … njenom ozdravljenju … njezinoj ljubavi.

Njemački pijanist Jens Schlichting

Tehnika improvizacije za sve instrumente.

Mr. Shirazy

Glazbena radionica za sve uzraste. Organizirana je kao otvorena sjednica, snimanje, jam session. U postupku snimanja i aranžiranja Mr. Shirazy objašnjava intrigantna pravila u vezi upotrebe produkcijskih alata. Sudionici će iskusiti kako se koriste profesionalni uređaji.

Trajanje: 90 min

Tango teatralnost

Dvostruka poslastica! Ne samo da će Vas kroz tango provesti Tango par, već i vrlo talentiran umjetnik i stručnjak tango kazališta – Alberto Goldberg iz Buenos Airesa.
U ovoj radionici radimo sa emocijama i pričama koje nam dolaze kada plešemo. Svrha je prepoznati ih, modificirati i proizvesti ih do granica njihove potrebe. Vježbat ćemo jednostavne tehnike kazališta fizičkog pokreta, koje se primjenjuju na sposobnost plesača, a koje proizvode nevjerojatno samopouzdanje u njih same, te pokrete koje prenose svojim partnerima.

Uzet ćemo u obzir:
a) zamišljen prostor (soba, šuma, cesta, prostor između vjetrova ili voda)
b) Likovi se identificiraju sa raspoloženjima, ljudskim stavovima. Oni su zastupljeni uTango pokretu.
c) Tango sa elementima modernog kazališta, suvremenog plesa i umijeća improvizacije.

To je izvor ideja za konstrukciju koreografije, susret ekspresivnih mogućnosti svakoga te također prilika za igru. Učvršćuje komunikaciju i obogaćuje plesni par.
Mogu prisustvovati tango plesači bez obzira na razinu znanja, plesači drugih grana plesa, glumci i studenti plesa i glume. Za ovu radionicu nije nužno doći u paru.

Leave a Comment