Pohjonen Alanko

Le Petit Festival Hanko ohjelma 2018
Teema Myötätunto

23-26 August, 2018

› Liput ennakkoon Tiketistä www.tiketti.fi/lepetitfestivalhanko

Alennusliput: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, ammattilaiset ( kortti esitetään ovella )
Lasten liput 6 – 12 v.

Tapahtumaa tukevat: Hangon kaupunki /Kulttuuritoimi, SKR Uudenmaan rahasto, Aktia-säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Svenska Kulturfonden

17.00 Roi Vaara, performanssi Kyllä – Ei

Pienimuotoinen performanssi puistossa rakentuu arkisista eleistä. Esityksen runollisuus ei perustu puhutun tai kirjoitetun kielen lausuntaan vaan runouteen toiminnan muotona. Runollisen ilmaisun välineinä ovat fyysisen läsnäolon muodot, sosiaalisen kanssakäymisen eleet, äänimaiseman ja toiminnan keskinäisistä suhteista syntyvät merkitykset, myöntöjen ja kieltojen yhtäläisyydet. Esitys etenee tilanteesta toiseen unenomaista logiikkaa seuraten. Esitys on tiivis, absurdi ja kertova, vaikkei lienekään aivan selvää, mitä se tahtoo sanoa. Roi Vaara on suomen kansainvälisesti tunnetuin performanssitaiteilija.
Puistoalue keskusta,Kaupungintalon edusta, esityksen kesto 15 min, vapaaehtoinen maksu.

17.30 – 18.30 Festivaalin avajaiset – RED CARPET – kulkue

Festivaalin suosittu ja perinteinen Red Carpet avajaiskulkue esittelee maailmanluokan tähtiä,- poliitikkoja, elokuvatähtiä, taiteilijoita ja urheilijoita. Yleisö on tervetullut mukaan kulkueeseen, valitse oma suosikkinaamiosi ja astele punaiselle matolle. Naamioiden valmistaja on tunnettu amerikkalainen suunnittelija Matthew Brill. Mukana uusia ja vanhoja kaikkien tuntemia kasvoja.
Festivaalin perustaja Vinko Prizmic – Kroatia ja ohjaaja, näyttelijä Steven Ditmyer – USA juontavat., Hotel Regatta, Lounge bar, Torikatu 2. Vapaa pääsy.

19.00 – 20.00 Festivaalin avajaiskonsertti: `Musiikkimatka Meksikoon ja Latinalaiseen Amerikkaan`
Ampersan DUO – MEKSIKO city & Riosenti musica – MEKSIKO / ARGENTIINA

Ampersan DUO: Zindu Cano, Jarana, akustinen kitara ja laulu
Kevin García, Punteador, sähkökitara ja laulu
“Musiikkimatka Meksikoon ja Latinalaiseen Amerikkaan eri maisemien ja äänien kautta. Ampersn Duon musiikissa yhdistyy musiikillinen runo, perinteisten meksikolaisten instrumenttien yhdistelmä, modernit tyylilajit rockista rappiin ja elektronisiin soundeihin.”

Riosenti musica: Josue Avalos, kitara ja Aline Novaro, laulu
Riosenti on nomadi-musiikkiprojekti, josta kumpuaa vahvasti Latinalaisen Amerikan juuret. Meksikosta kotoisin oleva Josue Avalos ja argentiinalaissyntyinen Aline Novaro tekevät musiikkia kitaralla ja jaranalla. Riosentin musiikki nousee vahvoista tunteista ja kokemuksista, sitä innoittavat syvästi Meksikon kaakkoisosan musiikkiperinteet. Keskiössä ovat kokeilu, fuusio ja juuret.
Kaupungintalon näyttämö, liput 20,- / 15,- / passi

21.30 – 22.30 Esitystaiteilija Maria Tecce. Huippupianisti Mikael Jakobsson vierailee.

Marian musiikillinen ura on huikea ja se käsittää niin akustista kansanmusiikkia, bluesia, jazzia, latinomusiikkia, argentiinalaista tangoa ja cabareeta. Hänen yhden naisen jazz / kabaree-esityksensä ovat hurmanneet kriitikot ja houkuttelevat yleisöä ympäri maailmaa. Kaikkein vaikuttavinta on se, että Maria kirjoittaa, suunnittelee ja tuottaa kaikki hänen esityksensä itse. Tämä on Teccen kolmas vierailu Suomessa. Suomalainen huippupianisti Mikael Jakobsson vierailee.
Hangon Kaupungintalon juhlasalin näyttämö, liput 25,- / 20 ,- / passi

12.00 Performanssitaiteilijat Roi Vaara – SUOMI ja Gustaf Broms – RUOTSI

avaavat performanssin taidemuotoa yleisölle, elokuva 20 min + keskustelu n. 30 min.
Studio Tomi Parkkonen Oy Satamakatu 2, liput 15,- / 10,- ( 15,- sisältää Bromsin performanssin illalla klo 17)

13.30 Meisner -luento, Steven Ditmyer – N.Y USA

Ohjaaja ja näyttelijä Steven Ditmyer kertoo kuuluisasta näyttelijäntyöntekniiksasta jota Stanford Meisner kehitti yhdysvalloissa lähes 50 vuotta. Steven opiskeli Meisnerin oppilaana kuuluisassa Neighbourhoodplayhousessa ja hän opettaa tekniikkaa ympärimaailmaa. Ditmyer on työskennellyt amerikkalaisten huippunäyttelijöiden kanssa kuten Al Pacino ja Diane Keaton. Voit kokeilla halutessasi kuuluisaa ´Repetition´ -toistoharjoitusta 90 min.

15.00 Vocal speach, Maria Tecce – Irlanti

Laulaja ja näyttelijä Maria Tecce kertoo äänenkäytön tekniikasta ja läsnäolon voimasta. n. 30min.
Kaupungintalon lämpiö, liput 15,- / 10,- / passi / 2 luentoa, huom! englanninkielinen.

17.00 Gustaf Broms – Ruotsi

Broms jatkaa edelleen työtään omistautuen liikesarjojen luomiseen, joilla hän pyrkii valaisemaan sellaisia käsitteitä kuin sisäinen/ulkoinen ja liike/hiljaisuus, käyttäen työvälineenään omaa kehoaan näiden prosessien tutkimisessa.
Studio Tomi Parkkonen Oy Satamakatu 2, liput 10,- / yhteislippu aamun luento 15,-

19.00 Kuplat-Juhlat – Suomi
Pohjonen – Alanko -yhtye ja ryhmä kotimaisen nykytanssin eturivin tanssijoita Hangon Kaupungintalolla.

Kuplat-Juhlat – huippuvierailu kansainvälisellä taidefestivaalilla Le Petit Festival Hanko 2018 -tapahtumassa Hangon kaupungintalolla.

Kolmatta kertaa järjestettävät Kuplat-Juhlat on konsertin, esityksen ja juhlien välimaastoon sijoittuva tapahtuma. Tapahtuma juhlistaa kesäkauden päättymistä ja Muinaistulien yötä. Musiikin ja tanssin kohtaamisesta syntyy hypnoottinen iltama kesästä luopuvan yön kynnyksellä.

Kuplat-Juhlat sijoittuvat tänä vuonna Hangon kaupungintalolle. Tapahtuman kesto on noin 2,5 tuntia. Luvassa on maaginen, rituaalinomainen ja yhteisöllinen ilta. Yksitoistahenkinen esiintyjäryhmä johdattaa yleisön uuteen kauteen tanssin ja musiikin tiiviissä kohtaamisessa. Äänen, liikkeen, valon ja videon yhteisvoimin liikutaan kohti tuntematonta. Vapaassa tunnetilassa kuplivat Pohjonen alanko -yhtye ja tanssijat improvisoivat, antautuvat ja heittäytyvät hetken virrassa. Kuplat-Juhlat herättää jokaisen osallistujan aistit avaavaan olotilaan. Tapahtuman aikana yleisö on vapaa liikkumaan tilassa.

Musiikki:
Pohjonen – Alanko: Kimmo Pohjonen Ismo Alanko, Tuomas Norvio, Juuso Hannukainen. Miksaus:
Heikki Iso-Ahola

Tanssi: Johanna Ikola, Jouni Majaniemi, Saara Norvio, Satu Rekola, Sari Palmgren
Laura Pietiläinen
Valo ja tila: Anna Pöllänen
Video: VJ Hellstone
Hangon Kaupungintalon Juhlasali. Liput 30,- / 20,- / passi, kesto n. 2, 5 h / ikäraja yli 12-vuotiaat.

10.00 – 13.00 Kuvataiteen katutyöpaja lapsille.

Ohjaajina kuvataidepedagokit Annika Lintervo ja Inka Yli-Tepsa sekä teatteriohjaaja Anna Luhtasela.
Kaupungintalon edusta,Vuorikatu 1, vapaa pääsy.

14.00 Kati Outinen NIIN KAUAS KUIN OMAT SIIVET KANTAA
” Miksi surra sitä, mihin ei enää kykene, kun voi iloita siitä, mitä vielä osaa.”

Niin kauas kuin omat siivet kantaa on näyttelijä Kati Outisen pysäyttävä monologi muistista ja minuudesta.
Näytelmän päähenkilö Alli on työikäinen ihminen, jolla on diagnosoitu muistisairaus. Hän yrittää pärjätä uudessa elämäntilanteessa, jossa muistamattomuuden hetket ja tuttu, arkinen elämä vaihtelevat. Uusi elämä on sarja hauskoja, absurdeja ja liikuttavia tilanteita, joissa Alli luovii parhaan kykynsä mukaan. Kati Outisen yhden naisen näytelmässä dokumentaariset kertomukset kohtaavat taidokkaan ja voimaannuttavan teatterillisen muodon. Monologista rakentuu herkkä muotokuva ihmisestä, joka kykenee luottamaan elämään rajun muutoksen keskellä. Itsensä kadottamista ei tarvitse enää pelätä.
Muun muassa parhaan naisnäyttelijän palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla voittanut Outinen rakentaa esityksessä sillan järjen ja sydämen välille.
Esityksen jälkeen keskustelua esityksestä ja muistisairaan kohtaamisesta.
Hangon Kaupungintalon lämpiö. Liput 20,- / 15 ,- / passi
Ikäraja: Ikärajaton
Kesto: 40 min.

16.00 Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet , SUOMI

Hulvaton koko perheen esitys! Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat. H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Nuoremmille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, varttuneemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittinen satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Esitys sisältää työpajan.

TYÖRYHMÄ
Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Ikäsuositus: 6-100 .
Kesto noin 1 h
Liput 20,- / 15,- ( perhelippu 2 aik. + 2 lasta = 60,-) Lasten liput 6 – 12-vuotiaille.

19.00 Sooloteosi: D.A.I, Kaori Suzuki – Japani

DEAI = Encounter / AI` = Love

Japanilais-ranskalainen tanssijakoreografin Kaori Suzukin omakohtainen tanssiteos käsittelee kohtaamista, muutosta, metamorfoosia, rakkautta sekä itsensä löytämisen polkua jossa omat päätökset ohjaavat. Teos tutkii olemassaoloa ilman suojapanssaria, jossa ihminen seuraa omaa kehoa ja sydäntä.

D.A.I 出 会 い tarkoittaa japanilaista kohtaamista ja Love for A.I 愛

Koreografia ja suunnittelu: Kaori Suzuki

Musiikki: Karol Szymanowski

Kaupungintalon juhlasali, Liput 20,- / 15,-

21.00 Trilogy of 3 unusual almost love stories, Vinko Prizmic – Kroatia

Festivaalin perustaja, tarinankertoja
Trilogia kolmesta epätavallisesta melkein rakkaustarinasta Poor Poet ja Nora, jotka kulkivat yli 1.000.000 km yhdessä. Hän on todellakin tämän surullisen, köyhän, ihmeellisen, maagisen, miksi sitä voikaan kutsua festivaalin suurlähettiläs… Ja tämä tarina paljastaa, miten ja miksi kaikki on alkanut… Tulet kohtaamaan monia uskomattomia ja joskus selittämättömiä, satumaisia hetkiä. Tämä tapahtuma ei ole performanssi, sitä ei voi kutsua teatterikappaleeksi, se on jotain erilaista. Se on kuin sateenkaari kuun ympärillä. Kuvittele pientä, pehmeää ja villiä pisaraa samasta sateenkaaresta, joka jää sinuun pitkäksi aikaa, kun näet Trilogian kolmesta epätavallisesta melkein rakkaustarinasta, 1. “Kuka on Nora”, 2. “Che Guevara ja Nora “… ja kolmas,” Pssssss Nora kertoo sinulle salaisuuden “.

Le Petit Festival, sen suurlähettiläs Nora Amore Condé luotiin ranskalaisen taiteilijan Gilbert Peyre toimesta. Yksi hämmästyttävimmistä ja vaatimattomimmista taiteilijoista… Aina iloinen ja hieman eksyksissä oleva lapsi nimeltä Gilbert Peyre… Kesto 55 min
Kaupungintalon lämpiö, Liput 10,-

LE PETIT FESTIVAL ART EXPO 2018, The Hanko City Hall, Vuorikatu 2
KAUPUNGINTALO

ARTISTS
Radovan Jenko, graafinen suunnittelija – Slovenia
Sandra Kantanen, valokuvaaja – Suomi
Jori Tapio Kalliola, kuvataiteilija – Suomi
Titta Vilhunen, kuvataiteilija ja lavastaja – Suomi

Le Petit Festivaalin valokuvaaja Zeljko Tutnjevic – KROATIA

Red Nose Company