Le Petit Festival Hanko ohjelma 2022

19-21 August 2022

Konserteissa ja esityksissä on numeroimattomat paikat. HANGON KAUPUNGINTALO, VUORIKATU 1
› Liput ennakkoon Tiketistä tiketti.fi/le-petit-festival-hanko-2022 / OVELTA TUNTIA ENNEN www.lepetitfestival.com

Alennusliput: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, ammattilaiset ( kortti esitetään ovella )
Lasten liput 6 – 12 v.

Tapahtumaa tukevat vuonna 2022 Hangon kaupungin kulttuuritoimi, Taiteen edistämiskeskus ja Svenksa Kulturfonden.

Photo by Los Muertos Crew - Tango
Photo by Los Muertos Crew

PERJANTAI | 19 Aug 2022

Klo 17.00

ARGENTIINALAISTA TANGOA AALTOJEN TAHTIIN, Regatan ranta. Vapaa pääsy!

Le Petit Festivaalilla on tarjolla tangotunteja kaikentasoisille tanssijoille kansainvälisten opettajien johdolla. Tule rohkeasti mukaan tunneille. Varaa tunnit tiketti.fi
Hérnan Ohaco – ARG, Merja Tanjunen – FIN

Klo 18.00 – 19.45 (väliaika 20 min.)

JANI TOIVOLA: RAKKAUDESTA – Rakkaudesta on akustinen ilta rakkaudelle

Jani Toivola tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Rakkaudesta on Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen sooloesitys elämän jättämistä jäljistä, vanhemmuudesta sekä rakkaudesta, jolla ei ole sääntöjä. Esitys pohjautuu hänen keväällä 2021 julkaistuun kirjaansa ’Rakkaudesta’. Ilta vie katsojansa pahamaineisen lähiökoulun hikisestä jumppasalista aina New Yorkin homoklubeille sekä pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla, kadonneiden juurien äärelle. Rakkaudesta on tarina elämän jättämistä jäljistä ja uusista aluista, kaipuusta rakastaa itseään sekä muita. Esitys yhdistää teatteria, nykytanssia ja videotaidetta.
Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 35 e / 30 e / passi.
Työryhmä:
Lavalla: Jani Toivola & pukija Saban Ramadani Ohjaus: Emilia Hernesniemi Käsikirjoitus: Jani Toivola Koreografia: Jasmir Vesander Äänisuunnittelu: Satu Kankkonen Valosuunnittelu: Siri Haapanen Puvustaja Claudia Cifu Kuvat: Pietari Purovaara

Klo 20.45-21.15

RISA: RIIA KIVIMÄKI JA SAKU MÄKELÄ – NYKYSIRKUSTEOS

RISA on saumaton yhdistelmä tanssia ja akrobatiaa, yhdistelmä kahta erilaista fyysistä taiteilijaa ja heidän yhdessä kehittelemäänsä omaleimaista liikekieltä, jossa tanssi venyy uusiin ulottuvuuksiin ja kohtaa akrobatian löytääkseen yhä uuden tien. Dueton yhteistyö alkoi vuonna 2018, kun he keskittyivät oman yksilöllisen liikekielen tutkimiseen ja kehittämiseen.

SIRKUSTAITEILIJA PINJA SEPPÄLÄN LYHYTELOKUVA: MAA, VESI, ILMA JA TULI

Pinja Seppälä ( s.1993 Tampere ) on suomalainen monitieteinen sirkustaiteilija joka on esiintynyt vuodesta 2013 eri puolilla maailmaa niin sooloartistina kuin kansainvälisissä ryhmissä. Pinjalta nähdään Hangon Le Petit Festivaalilla vuonna 2022 valmistunut sirkusaiheinen lyhytelokuva joka on saanut inspiraationsa neljästä klassisesta elementistä: maa, vesi, ilma ja tuli.
Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 15 e / passi.

Klo 21.20 – n. 23.00 (sisältää väliajan)

ALAKUKKULA – ORKESTERI

Jyväskylästä kotoisin oleva Alakukkula – orkesteri esittää vanhoja ja uusia iskelmiä omintakeisella pelkistetyllä tyylillään. Illan aikana orkesteri tulkitsee niin Brelliä, Rautavaaraa kuin Anna Erissoniakin. Orkesterin kappalevalinnat kertovat mieltymyksestä tietynlaiseen alakuloon ja kaihoon.
Heikki Hakkarainen – kitara Tommi Ojala – kitara Eero Virtanen – kontrabasso Matti Perälä – laulu
Hangon kaupungintalon lämpiö, Vuorikatu 1, liput 15 e / passi.

LAUANTAI | 20 Aug 2022

Klo 10 – 14

ARGENTIINALAISEN TANGON WORKSHOPIT LE PETIT FESTIVAALILLA LA – SU, KAIKKI TASOT

Brankis, Nycanderinkatu 8. Liput työpajoihin ennakkoon tiketti.fi tai festivaalin lipunmyynnistä Hangon kaupungintalolta, Vuorikatu 1, viikonlopun aikana. Tuntihinnat 20 – 65 e tuntimääristä riippuen. YKSITYISTUNNIT TIKETISTÄ, OHJAAJILTA JA FESTIVAALITOIMISTOSTA. 60 e single, 70 e pari , 150 e kolme tuntia

Ohjaajat Hérnan Ohaco – ARG Ja Merja Tanjunen – FIN, opetuskieli suomi ja englanti
Ezequiel Sanucci – ARG ja Lydia Müller – NED, opetuskieli englanti
Opetuksesta

Hernán Ohaco (ARG) – “The Learning curve of Tango is infinite like an 8, we never stop learning”

Hernánilla on kokonaisvaltainen suhde tangoon ja sen eri muotoihin; hänen tavoitteenaan on antaa oppilaille ja yhteisöille uusia kokemuksia ja auttaa paitsi oppimaan, myös nauttimaan tangon monimuotoisuudesta. Hernán on kasvatustieteiden kandidaatti, joka on pitänyt säännöllisiä viikko- ja yksityistunteja Suomessa ja ei puolella maailmaa. Hän on esiintynyt festivaaleilla, tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla, esim. Buenos Airesin perinteisen kuuluisissa milongoissa kuten El Besossa ja Porteño y Bailarinissa. Hernán on myös suosittu milonga-DJ, ja yksi Milonga Pasificon perustajista. Hänen opetuksensa perustuu argentiinalaisen maestron Mario Moralesin filosofiaan. Helsingissä hän opettaa Kaisa Saarisen Tango Academy Pasional – tangokoulussa.

Merja Tanjunen ( FIN ) on Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva tanssinopettaja ja tanssija. Merja on esiintynyt ja kilpaillut useilla kokoonpanoilla mm. Latino Show SM -sekä Performing Arts -kilpailuissa. Lisäksi hän on toiminut koreografina esityksissä ja teattereissa. Lattaritanssien maailmaan hän uppoutui parikymmentä vuotta sitten ja myöhemmin sosiaalitanssit veivät mukanaan. Kun hän tutustui Argentiinalaiseen tangoon, se todella vei hänen sydämensä.
Merja on pidetty monipuolinen tanssinopettaja ja hän on noussut tunnetuksi tanssinopettajaksi ympäri Suomea.

Ezequiel Sanuccin & Lydia Müllerin ( ARG – NED ) opetuksen erikoisala on Neotango, jossa he kehittivät oman orgaanisen ja luovan tanssityylinsä. He ovat yksi edelläkävijöistä tämän innovaation tuomisessa tangomaailmaan. Tango- ja tanssitaustansa avulla he kuljettavat oppilaitaan tanssiin syvemmälle omaan kehoon sekä kumppanin ja musiikin yhteyteen. Heillä on vahva tekniikan osaaminen,  samalla he johdattavat luovaan liikkeeseen vapaasti improvisoiden. Parilla on korkea taso opettaa argentiinalaista tangoa pedagogisella, askel askeleelta rakentavalla tavalla, joka on orgaanista, virtaavaa ja hauskaa.

Klo 11.00 – 14.00

Yhteisötaideteos Regatan ranta, vapaa pääsy. RANTA-INSTALLAATIO: KIVITORNEJA , HIEKKAMANDALA JA HAIKUJA HIEKASSA. Ohjaaja: Adrian Sundberg Vieraileva taiteilija elokuvaohjaaja ja kuvataiteilija Zagros Manuchar.

Rakennetaan yhdessä taideteos rannalle, ohjaajana Hangon kulttuuripalkinnolla vuonna 2021 palkittu nuori taiteen tekijä Adrian Sundberg. Sundberg on perehtynyt viimeaikoina mm. hiekan ja ajopuun muotoihin. Rannalla rakennetaan kivitorneja ja hiekkamandala. Teokseen yhdistetään Sundbergin ja osallistujien hiekalle kirjoittamia haikuja veden huuhdottavaksi. Adrian perehdyttää osallistujat haikurunouden maailmaan. Työpajassa vierailee lisäksi päivän aikana kuvataiteilija ja elokuvaohjaaja Zagros Manuchar joka ohjasi keväällä 2022 nuorten elokuva työpajan Hangossa. Manuchar valmistui äskettäin Taiteen Maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingissä.

Adrian Sundberg on 19-vuotias hankolainen taiteen harrastaja. Sundbergia inspiroi päämäärätön samoilu luonnossa, unet, tarut ja mytologia, vanhat koneistot, filosofia, kirjallisuus ja itämainen kulttuuri. Sundberg on kokeillut taiteessa monenlaisia tekniikoita ja tyylisuuntia kubistisesta keramiikasta itämaiseen mustemaalaukseen. Vuonna 2020 hän voitti Pikku-Finlandia kirjallisuusesseekilpailun esseellä Sanattoman maailman runous. Esseessä pohditaan haikurunouden luonnetta ja keinoja sanoittaa ympäröivää maailmaa ja ihmisen kokemusta.

Klo 14.15 – 15.15

HÉRNAN OHACO: ARGENTIINALAISEN TANGON LUENTO (kieli englanti )

Johdatus argentiinalaisen tangon maailmaan.
Hernánilla on kokonaisvaltainen suhde tangoon ja sen eri muotoihin; hänen tavoitteenaan on antaa yhteisöille uusia kokemuksia ja auttaa ihmisiä nauttimaan tangon monimuotoisuudesta.
Hangon kaupungintalon lämpiö, Vuorikatu 1, vapaa pääsy.

Klo 15.10 – 15.40

MAMIA COMPANY: TOIVO

TOIVO on paikkasidonnainen tanssiteos nuorille tanssin harrastajille. Teos kertoo nuorten näkökulmasta toivosta ja siitä, että positiiviseen tulevaisuuteen kannattaa uskoa.
Teos kulkee Hangon Leijonarannasta Hangon Kaupungintalolle kuljettaen katsojia esityspaikasta toiseen. Teos haluaa jakaa ilosanomaa toivosta ja paremmasta huomisesta. Vapaa pääsy!

NUORI HANKOLAINEN TANSSINHARRASTAJA ILMOITTAUDU MUKAAN TEOKSEEN !

Ikäsuositus alkaen 10 – vuotta. MA 1.8. MENNESSÄ: mamiacompany@gmail.com / tekstiviesti 0505119977

OSALLISTUMINEN SISÄLTÄÄ TYÖPAJOJA SEKÄ ESITYKSEN. MAKSUTON!

Mukana on Vantaan Tanssiopiston tanssiteatterin nuoria.
Teoksen keskiössä on nuorten ajatukset toivosta sekä nuorten omat liikeaihiot ja liikekompositiot aiheesta, jotka yhdessä koreografi Nina Mamian kanssa kootaan paikkasidonnaiseksi teokseksi. Teosprosessi antaa mukana olijoille tasavertaiset mahdollisuudet ideoida ja luoda aihelähtöistä teosta. Paikkasidonnaisuus ja sen mukana tulevat ehkä uudetkin näkökulmat teoksen tekemiseen ja yleisösuhteen luomiseen. Teoskonsepti toteutettiin ensimmäistä kertaa VanDance -festivaalille Vantaan Myyrmäkeen 11.9.21. Teoksessa oli mukana tanssinharrastajia Vantaan Tanssiopistosta ja Kuopion Musiikkilukiosta.
Konsepti ja koreografia: Nina Mamia. Äänisuunnittelu: Kasperi Nordman

Klo 16 – 18 ( VÄLIAIKA 20 MIN. )

The Red Nose Company: RÉvolution
Hanna Seppä – RÉ Minna Puolanto – Babylon Ohjaus: Niina Sillanpää

Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 25 e/ 20 e/ passi.
Maineikkaan helsinkiläisen klovniryhmän Red Nose Companyn uusi teos RÉvolution tuo näyttämölle puheenvuoron ihmisyydestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Pääosissa ovat Ré (Hanna Seppä) ja Babylon (Minna Puolanto). Kaksikon aiempi esitys Babylon – klovni vallankahvassa oli vuoden 2018 teatteritapaus. Esitys nähtiin vuonna 2020 Hangon Le Petit Festivaalilla ja hulvatonta jatkoa seuraa nyt!

RÉvolution kääntää klovnien välisen valta-asetelman päälaelleen. Esityksessä pohditaan vallan jakautumista arkisella ja henkilökohtaisella tasolla. Kenellä on valta tehdä näkymättömästä näkyvä, tai näkyvästä näkymätön? RÉvolutionissa punnitaan myös hiljaisuuden ja kuuntelemisen voima. Taiturimaiset esiintyjät palkittiin parhaan esiintyjän palkinnola Fin Fringessä Turussa keväällä 2022.
-Ikäsuositus aikuisille ja nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin.

Työryhmä:
Näyttämöllä: Hanna Seppä ja Minna Puolanto Ohjaus: Niina Sillanpää Käsikirjoitus: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää Esitysdramaturgia: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää ja Milja Sarkola Valo- ja äänisuunnittelu: Juha Tuisku Pukujen suunnittelu ja valmistaminen: Virve Karoliina Balk Lavastus: Työryhmä Valokuvat: Mark Sergeev Tuotanto: Red Nose Company: Maija Kühn, Inka Virtanen, Minna Puolanto, Hanna Seppä, Tuukka Vasama

Klo 20.30 – 22.20 ( väliaika 20 min.)

ARGENTIINALAISEN NYKYTANGON ILTA HANGOSSA Así es mi tango – This is my tango

SOLISTINA ARGENTIINAN KULTAINEN ÄÄNI MARTIN ALVARADO
KAPELLIMESTARI MIKKO HELENIUS ORKESTEREINEEN
Tanssijat: Hérnan Ohaco ja Merja Tanjunen ( ARG – FIN )
Ezequiel Sanucci ja Lydia Müller ( ARG- NED )

Konsertissa kuullaan useita rakastetettuja Astor Piazzollan tangolauluja sekä lisäksi argentiinalaisia ja suomalaisia klassikkoja nykytangon tyyliin. Martin Alvarado on ehkä eniten maailmalla esiintyviä argentiinalaisia tangolaulajia. Suomeen hänen suhteensa on erityinen ja yhteistyö mm. bandeontaituri Mikko Heleniuksen kanssa on kestänyt jo 15 vuotta. Helenius joka toimii lauantain tangokonsertin kapellimestarina on Sibelius-Akatemian kasvatteja ja todellinen tämän lajin taituri. Illassa esiintyvät lisäksi maailmaa kiertäneet tanssijat.

Martin Alvarado – laulu ja kitara
Anthony ja Liis Marini – viulu
Laura Kajander – alttoviulu
Hannu Rantanen – kontrabasso
Mikko Helenius – bandeon – ja flyygeli

ASTOR PIAZZOLA
Vuonna 2021 tuli kuluneeksi sata vuotta Astor Piazzollan syntymästä. Piazzolla on varmasti tunnetuin nimi tangomusiikin maailmassa. Hänet tunnetaan säveltäjänä, virtuoosina bandoneon soittajana ja uuden tangon kehittäjänä. Piazzolla yhdisti musiikissaan klassisen musiikin ja jazzin elementtejä tangoon, mikä johti täysin erilaiseen tangon tyyliin, syntyi Nuevo tango – Uusi tango.
Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 35 e / 30 e / passi

Klo 22.30 – 01.30

MILONGA – Tango tanssit

Konsertin jälkitunnelmissa tanssitaan tangoa, festariravintola on avoinna.
Musiikista vastaa kansainvälinen DJ Ezequiel Sanucci – ARG

Kaupungintalon lämpiö, Vuorikatu 1, liput 15 e ( ei passi, rajoitettu paikkamäärä )

HUOMIO! Viikonlopun aikana kansainväliset opettajat tarjoavat myös luentoja ja tangotyöpajoja kaiken tasoisille tanssijoille. Varaa ryhmä – ja yksityistunnit helposti Tiketistä tiketti.fi

SUNNUNTAI | 21 Aug 2022

Klo 10 – 14

ARGENTIINALAISEN TANGON WORKSHOPIT LE PETIT FESTIVAALILLA, KAIKKI TASOT

Brankis, Nycanderinkatu 8. Liput työpajoihin ennakkoon tiketti.fi tai festivaalin lipunmyynnistä Hangon kaupungintalolta, Vuorikatu 1, viikonlopun aikana. Tuntihinnat 20 – 65 e tuntimääristä riippuen.
YKSITYISTUNNIT TIKETISTÄ, OHJAAJILTA JA FESTIVAALITOIMISTOSTA. 60 e single, 70 e pari , 150 e kolme tuntia.
Ohjaajat Hérnan Ohaco – ARG Ja Merja Tanjunen – FIN, opetuskieli suomi ja englanti
Ezequiel Sanucci – ARG ja Lydia Müller – NED
, opetuskieli englanti

Klo 11.00 – 11.40

TANSSITEATTERI MAMIA COMPANY: ETSIVÄTOIMISTO NAPPI MERIHÄDÄSSÄ

Vuorovaikutteinen tanssisatu koko perheelle.
Etsivätoimisto Napin mestarietsivät Kisu Pikkulainen ja Rotta ovat rantalomalla, kun loma yhtäkkiä keskeytyy pullopostiin.

Meeri Meri on huonossa hapessa ja kärsii hengitysvaikeuksista. Etsivätoimisto Nappi saa tehtäväkseen selvittää kuka on syyllinen ja miten Meeriä voidaan auttaa. Kisu Pikkulainen ja Rotta tutustuvat eri hahmoihin, jotka saattavat olla syyllisiä Meerin sairastumiseen. Näiden hahmojen kautta tarkastellaan anoksian eli happikadon syitä ja seurauksia sekä moraalisia ulottuvuuksia kohderyhmän ikä huomioiden. Teos lähestyy aihetta vuorovaikutteisen tekemisen, kysymysten ja huumorin kautta, ei syyllistäen ja paasaten. Teos antaa myös aikuisille ajattelemisen aihetta.

Käsikirjoitus: Kasperi Nordman & Nina Mamia
Esiintyjät: Kasperi Nordman & Nina Mamia
Koreografia: Nina Mamia
Ohjaus & äänisuunnittelu: Kasperi Nordman

Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 15 e / 2 + 2 = 50 e / passi.

Klo 13.00 – 14.00

TEATTERI SAAGA: L.ONERVA, SEKASOINTUJA
SOPRAANO LOTTA AAKKO MUUSIKKO JAAKKO ROSNELL OHJAUS JA KÄSIKIRJOITUS NIINA AHO

Teatteri Saagan Sekasointuja – monologinäytelmä kertoo runoilija Hilja Onerva Lehtisen (1882-1972) dramaattisen kasvutarinan lupaavaksi taiteilijaksi.
Sekasointuja on koskettava näytelmä aikansa radikaalista taiteilijasta. Monologiesitys kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan, jota varjosti jatkuva kamppailu lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden taakan kanssa. Monologissa kuullaan Onervan sisäistä maailmaa aikuistumisen kynnyksellä, aikana, jolloin naisen asema oli haastava eikä tie taiteilijaksi ollut itsestään selvä. Tarinassa sukelletaan hänen nuoruuden haaveisiin, rakkauksiin sekä kipeisiin aikuistumisen ja kasvun hetkiin.
Mikä kannusti tätä runoilijanalkua väsymättä tavoittelemaan omia unelmiaan ja uskomaan itseensä vaikeista olosuhteista huolimatta. Ja ennen kaikkea, mikä teki nuoresta Hiljasta sen upean taiteilijan, jonka me tunnemme L. Onervana? Tänä vuonna L.Onervan syntymästä tulee kuluneeksi 140 – vuotta. Esitys on saanut ihastuneen vastaanoton eri puolilla Suomea ja se on valittu mukaan valtakunnallisen monologikilpailun finaaliin Oulussa 2023. Onervan roolissa nähdään nuori sopraano Lotta Aakko Musiikista vastaa muusikko Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho.
Hangon kaupungintalon lämpiö, Vuorikatu 1, liput 15 e / passi.

Klo 15.00 – 17.00 (väliaika 20 min.)

JORI OTSA & ORKESTERI – Georg Ots – trilogian kauneimmat laulut

Jori Otsa orkestereineen tulkitsee legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin levylaulujen kauneimpia ikivihreitä vanhoin perinnesoittimin. Orkesteri on julkaissut vuosina 2020 – 2022 Otsin tunnetuiksi tekemistä lauluista trilogian joista kuullaan nyt kauneimmat ja tunteikkaimmat tulkinnat. Konsertti tarjoaa kaihoisan matkan menneeseen.
Jori Otsa – laulu Rolf Storsjö – harmonikka
Kari Hartikka – primabalalaikka Turkka Wahlbäck – kontrabassobalalaikka
Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 30 e / 25 e / passi
Levyarvostelu 11.1.2021 Harbour Georg
**** Karismaattinen kulttuuriteko – Venla Vanamo Asikainen, Keskisuomalainen
” Kalliolan, taiteilijanimeltään Jori Otsan, tiivistunnelmaiset tulkinnat sekä venäläisen musiikin kotimaisesta kärkikastista koostuvan Mah´Orkan yhteistyön ikivihreitä hedelmiä parempaa kunnianosoitusta slaavimelankolian mestarille on vaikea kuvitella. ”
” Tribuutti on antaumuksellinen, karismaattinen ja korkeatasoinen kulttuuriteko jonka johdosta ajatus Saarenmaan valssin tahtiin tanssivasta Helsingin kantakaupungista on paitsi lohdullinen, hämmästyttävän realistinen. ”

Klo 19.00 – 20.00

TUA FORSSTRÖM – KATI OUTINEN – PETRI TIAINEN – MARIELLE EKLUND-VASAMA
LASKEUTUU LEMPEÄ VALO MEIHIN KAIKKIIN JÄNIKSIIN

Tua Forsströmin runoutta ja niihin sävellettyä uutta musiikkia lomittava tunnin mittainen
näyttämöteos, jossa laulettu ja lausuttu runous käyvät dialogia. Ensi -ilta oli Kajaanin runoviikoilla viime vuonna. Kielet suomi ja ruotsi.

”Esitys vie katsojan Tuan runojen maailmaan, jossa ei hötkyillä, jossa kuunnellaan ja katsotaan, annetaan aikaa.”

Metsäpolkua kävellessä mieleen tulvii ajatuksia kaikesta ihmeellisestä; sattumanvaraisuudesta, ystävällisyydestä, ajelehtimisesta, pisaroista kuusenoksilla, pienistä sointiväreistä. Aika pysähtyy ja venyy, havainnot terävöityvät.
Otamme rakkauden mukaan sinne minne menemme. Katsomme kaikkea rakastavasti lempeässä valossa.
Kirjoituksessa on käytetty katkelmia Tua Forsströmin runosta Merkintöjä, Siltala 2018, suomennos Jyrki Kiiskinen.
Teksti: Kati Outinen

TUA FORSSTRÖM
Tenalassa asuva Tua Forsström (s. 1947) on kirjailija, joka on kirjoittanut myös radioteatteria, kamarinäytelmiä ja tekstejä musiikkiteoksiin. Hänen runojaan on käännetty lukuisille kielille, muun muassa tanskaksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja englanniksi. Forsström on sukupolvensa suomalaisista runoilijoista palkituin ja yhtä tunnettu ja arvostettu sekä Ruotsissa että kotimaassaan. Vuonna 1998 hän sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon ja vuonna 2007 arvostetun Samfundet De Nion palkinnon, jonka perusteluiden mukaan hän kirjoittaa lyyristä runoutta, jossa yhdistyvät terävyys ja laulavuus ja jossa käsitellään vahvoja tunteita sortumatta banaaliuteen. Helmikuussa 2019 Forsström valittiin Ruotsin akatemian jäseneksi ensimmäisenä Suomen kansalaisena. -Siltala

ET MOITTISI ( isä )
Et moittisi minua
Katsoisit minua tihkusateen läpi
Et kääntäisi kasvojasi pois
Kevyet kuoret viilettävät vettä pitkin
Laskeutuu lempeä valo meihin
kaikkiin ja jäniksiin

Tua Forström -Lokakuun iltana soudin järvelle, Siltala 2013, Suomennos Caj Westerberg

Hangon kaupungintalon näyttämö, Vuorikatu 1, liput 20 e / passi

Klo 20.15

Le Petit Festivaalin päätösilta

Le Petit Festivaalin päätösilta. Kansainvälinen DJ. Ezequiel Sanucci. Tanssia & Open Stage.
Closing night of Le Petit Festival. International DJ. Ezequiel Sanucci ( ARG / NED )

Dance & open stage. The bar is open. Free entrance / Vapaa pääsy.