21.8.2021

Hanson Kaupungintalo /Hanko Town Hall Stage, Vuorikatu 1, tickets 30 / 25

MARTTI SUOSALO: PARASTA ELÄMÄSSÄ – Every Brilliant Thing

Martti Suosalo
Martti Suosalo

Parasta elämässä – Martti Suosalo
Martti Suosalon mestarillinen monologiesitys on liikuttava, toiveikas ja surullisen hauska. Se on kertomus kroonisesti masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Asioita, joita kaikkien on hyvä palauttaa välillä mieleen. Näytelmän esittävät Martti Suosalo ja yleisö. Esityksen on ohjannut Pentti Kotkaniemi ja se perustuu brittikirjailija Duncan Macmillanin tekstiin Every Brilliant Thing.

Martti Suosalo
(s. 1962) Suosalo on esiintynyt lukuisissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hän on esittänyt useita tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja, kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta, Irwin Goodmania ja Kari Hotakaista. Suosalo tuli tunnetuksi osana Ryhmäteatterin näyttelijäkaartia. Nykyisin hän näyttelee myös Helsingin Kaupunginteatterissa. Suosalo on voittanut kolme Jussi-palkintoa: paras miessivuosa (Palkkasoturi), paras miespääosa (Kulkuri ja joutsen) ja paras miespääosa (Rentun ruusu) ja myös vuoden suosikkinäyttelijän palkinon Thalia-gaalassa vuonna 2011.
Vuonna 2012 hänet palkittiin Parhaan miesnäyttelijän Kultaisella Venlalla. Suosalo on tunnetaan myös itse sanoittamistaan vahvoista Jacques Brell – tulkinnoistaan yhdessä kitaristi, lauluntekijä Pekka Tegelmanin kanssa.

Top Finnish actor Martti Suosalo´s masterful monologue is moving, full of hope and bittersweet. It is a story about the chronically depressed mother’s son, who tries to cheer up her mother by listing things that make life worth living. The things everyone should remember from time to time. The play is performed by Martti Suosalol and the audience. The show has been directed by Pentti Kotkanniemi , and it is based on the British author Duncan Macmillan´s text Every Brilliant Thing.