21.8 – 22.8.2021
Samuli Roininen
Valokuva Emma Suominen, kuvassa Samuli Roininen

HAMLET PRIVATE – Samuli Roininen

Opiskeltuaan Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa (1993 -1997) Samuli on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailmaa. Hollannissa hän tanssi mm. Josette Baîsin, Martin Butlerin, Nils Christen, Nacho Duaton, Hans van Manenin, Jiri Kyliànin sekä Piet Rogien teoksissa.

Tanssiteatteri MD:ssä hän on ollut tanssija-koreografina vuodesta 2003 ja tanssinut MD:n omien koreografien töiden lisäksi mm. Helena Franzénin, Tommi Kitin, Jenni Kivelän, Jyrki Karttusen, Ari Nummisen, Liisan Pentin sekä ohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen teoksissa. Samuli on säännöllisesti vieraillut koreografina ja pedagogina myös puheteatterin puolella sekä tanssinalan oppilaitoksissa. Hän on opettanut nykytanssia mm. Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen sekä Tampereen Konservatorion ammatillisen toisen asteen tanssinopiskelijoille. Samuli kuuluu Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään.

Koreografina hän on ollut perustamassa yhdessä ohjaaja Martina Martin kanssa Gnab Collective -teatteriryhmää, jonka ensimmäinen tuotanto BANG! nähtiin Helsingin juhlaviikoilla 2009. Samuli Roinisen koreografioita ovat mm. Aavevieraat (MD 2019), Suuri harppaus, ohj. Pia Peltola (Teatteri Siperia & MD 2019), Sankari Moilanen ja Eve (MD 2017), Santeri Sammakon seikkailut (MD 2015), Sirkku Peltolan ohjaukset Lento (TTT 2013) ja Suomen hevonen (TTT 2005), Tanssiva Muumilaakso (MD 2010), Loose Ends (MD 2010), Valkoisen suorakulmion rakastavaiset (2009), Arabian jänis (MD 2008) sekä Rajattu tila (2005). Roinisen teoksia on esitetty paitsi Suomessa, myös USA:ssa, Portugalissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Japanissa ja Kiinassa.

> tanssiteatterimd.fi/hamletprivate/

HAMLET PRIVATE – Sinulle on varattu eturivin paikka, se ainoa paikka.

Tanssitaiteilija Samuli Roininen
Esitys yhdelle katsojalle kerrallaan.

Hamlet private -esitys on katsojan ja esiintyjän välinen kohtaaminen. Se kutsuu katsojaa Shakespearen Hamletin suurten kysymysten äärelle. Hamlet on idealisti ja empivä älyihminen. Hän on antisankari, jota elämän moraalinen mataluus masentaa. Esiintyjä tekee tulkinnan korteista, jotka peilaavat Hamletin motiiveja. Hamletin empiminen luo tilaa katsojan omille kysymyksille ja valinnoille. Esityksellä halutaan tarjota vaihtoehto pakottavalle halulle kontrolloida älyllä kaikkia eri elämänalueita ja tunteita.

HAMLET PRIVATE

Dance artist, choreographer Samuli Roininen, Dance Theatre MD
You have a front-row seat: The only seat… An exclusive experience – Hamlet just for you.

HAMLET PRIVATE takes you on a personal journey into the world of Shakespeare’s Hamlet. Without stage lights or other effects – purely by the performer’s own storytelling and presence, you are invited into the world of Shakespeare’s Hamlet. As a fortuneteller, the performer gives you a reading, using a deck of tarot cards, with motives from Hamlet. The show is based on your own life and the choices you make. Hamlet’s questions becomes your questions – his hesitation and his choices yours. The show wants to offer an option to the compelling will to control every area of life and feelings with the reason.