20.8.2021

Totuus ja Valhe -Vladimir Vysotskin lauluja
Thruth and falsehood – Vladimir Vysotski´s songs

Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja tuoreina karheina tulkintoina esittävät maamme eturivin näyttelijät ja muusikot.
Always so current Vladimis Vysotskis songs as fresh, raw interpretations – presented by our country’s frontline actors and musicians.

Näyttelijät / actors
Martti Suosalo
Nora Raikamo
Jarkko Lahti

Muusikot / musicians
Kiureli Sammallahti -laulu, harmonikka
Valtteri Bruun -laulu, kitara

Vysotski
Nora Raikamo, Valtteri Bruun, Martti Suosalo, Jarkko Lahti ja Kiureli Sammallahti
Photos: Ekku Raikamo
Vysotski
Martti Suosalo

(s. 1962) Suosalo on esiintynyt lukuisissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hän on esittänyt useita tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja, kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta, Irwin Goodmania ja Kari Hotakaista. Suosalo tuli tunnetuksi osana Ryhmäteatterin näyttelijäkaartia. Nykyisin hän näyttelee myös Helsingin Kaupunginteatterissa. Suosalo on voittanut kolme Jussi-palkintoa: paras miessivuosa (Palkkasoturi), paras miespääosa (Kulkuri ja joutsen) ja paras miespääosa (Rentun ruusu) ja myös vuoden suosikkinäyttelijän palkinon Thalia-gaalassa vuonna 2011.
Vuonna 2012 hänet palkittiin Parhaan miesnäyttelijän Kultaisella Venlalla. Suosalo on tunnetaan myös itse sanoittamistaan vahvoista Jacques Brell – tulkinnoistaan yhdessä kitaristi, lauluntekijä Pekka Tegelmanin kanssa.
> marttisuosalo.fi

Jarkko Lahti
( s. 1978 ) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Lahti toimi Kokkolan Kaupunginteatterin johtajana vuosina 2009 – 2012 Hän toimii perustamansa Ruska Ensmblen taiteellisena johtajana yhdessä serkkunsa, näytelmäkirjailija Ari- Pekka Lahden kanssa. Jarkko Lahti on näytellyt mm Kansallisteatterissa ja hänet nähdään myös nyrkkeilylegenda Olli Mäkenä, tämän elämään pohjautuvassa elokuvassa Hymyilevä mies, joka sai ensi- iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2016. Hänet palkittiin roolistaan Parhaan miespääosan Jussi-palkinnolla.

Vysotski
Jarkko Lahti
Vysotski
Nora Raikamo

Nora Raikamo
(s. 1974.) Valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Hän työskenteli Jyväskylän kaupunginteatterissa vuosina 2002-2003, jonka jälkeen Hän on toiminut freelancerina Helsingissä mm. Kansallisteatterissa näytelmissä Virhe, Viettelysten vaunu, Kauppamatkustajan kuolema, Globen uupuneet sekä Keskiuudenmaanteatterissa näytelmissä: Liian paksu Perhoseksi ja Harmaat Pantterit. Raikamo on tunnetun RedNoseClub-klovniryhmän perustajajäsen jossa hän on näytellyt tehnyt mm. Hamletin. Hän on Teatteri Universumin jäsen ja ollut mukana mm. Juha Mustanojan Maatuska -näytelmässä, joka voitti Thalia palkinnon vuonna 2017. Parhaillaan hän näyttelee Aurinkoteatterissa ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämössä.

Kiureli Sammallahti
> youtube.com/watch?v=kUJF0_OiCuQ

Valtteri Bruun
> suomibhangra.com/bandi/